Treceți la conținutul principal

Momentul în care realizezi ce este dragostea adevărată

Imagine: www.deviantart.com


Dragostea adevărată apare atunci când simți că iubești pe cineva din toata inima ta și indiferent ce ar apărea în calea ta, nu te vei da la o parte pentru ea, adică vei face orice pentru acea iubire, pentru acea persoana care te iubește înapoi.
Mulți în ziua de azi se grăbesc a spune lucrul acesta. ”Te iubesc” fără să-și dea seama de conotațiile adevărate ale acestor cuvinte, de adevăratul sens al acestora. Când spui aceste cuvinte, trebuie să le spui din inimă, să le simți în momentul acela, și nu trebuiesc spuse fiindcă așa trebuie, sau fiindcă și celălalt le-a spus.

 Mulți spun că se iubesc cu adevărat, dar după un timp ajung să se certe din nimicuri sau pur și simplu să pună altceva mai presus de iubirea lor, iar aceasta să o folosească doar pentru “cazuri de plictiseală”. Mulți ajung să se despartă dupa o perioada în care, spun ei, că s-au iubit necontenit, adevărat, iar apoi se împacă, trăind amândoi cu idea că va fi mai bine, și totul va fi mai intens și mai adevarat. Nu este așa. Dacă ajungi să te cerți din nimicuri, să te desparți și apoi iar te împaci, doar crezând că iubirea voastră va fi mai frumoasă și mai adevărată ca prima, vă înșelați. Iubirea adevărată și frumoasă este acea primă iubire.

Dacă te-ai certat din nimic și acest lucru a dus la despărțirea voastra atunci înseamnă că nu v-ați iubit cu adevărat, nu ați fost îndeajuns de puternici să vedeți adevărul și să sacrificați totul pentru a rămâne împreună.
Poate că unul din voi va spune. “Dar hai să-i accord a doua șansă…”. Da, oricine merită a doua șansă. Dar a doua șansă pentru a fi ca în trecut, sau a doua șansă pentru încă o iubire ca cea trecută, nu există.
O dată ce acele petale ale iubirii voastre, o dată ce acea floare a dragostei din sufletul vostru ați lăsat-o să se ofilească, nu mai poate fi reînviată de aceași dragoste, deoarece acea floare nu va mai înflori pentru ceva care a dus la moartea ei.

O dragoste adevărată apare și atunci când iubești o persoana necondiționat, o iubești fără ca ea să facă ceva pentru tine, o iubești fiindcă așa simți tu. Dar și aici va trebui să ai grijă cât de mult vei iubi acea persona. Trebuie să fi atent pentru că atunci când lucrurile devin prea profunde și tu continui cu acestea, vei ajunge să te rănești singur. Dacă iubești necondiționat o persona iubeșt-o dar încearcă să nu te atașezi prea mult emoțional de acea persona pentru că dacă ajungi să faci asta, fără ca persoanei respective să-i pese de tine sau să simtă ceva pentru tine, atunci vei ajunge într-o impostază în care vei simți că sufletul iți e în genunchi chiar dacă trupul tău se te ține în picioare. Dar de multe ori realizăm abia după ce am pierdut.

Așa că ce e dragostea adevărată?


Dragostea adevărată este acel sentiment pe care nu îl poți simți singur, acel sentiment pentru care merită să te târăști pe cele mai rele drumuri, să te sacrifici din iubire, indiferent cât de adânci sunt și vor fi rănile trupului și sufletului tău. 

Cu alte cuvinte dragostea adevărată nu se vinde pe nimicuri iar dacă ai ajuns la optzeci de ani și ți-ai dat seama de asta alături de persona care se afla lângă tine în momentul acela, alături de persona /jumătatea cu care și lângă care ți-ai trăit viața până în momentul acela, atunci înseamnă că ai realizat ce înseamnă dragostea adevărată. 

Dragostea adevărată este de neprețuit, este fără sfârșit. 

Comentarii

  1. Din pacate , ai dreptate...daca stam si analizam,cam asa se intampla...si ajung la vb ta,daca ne certam din nimic...atunci... mai e iubire adevarata!!
    o postare care te pune pe ganduri......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este Andreea, din păcate. Dar sper ca cei ce se iubesc și care iubesc să nu lase persoana aceea ce o iubesc să scape, să plece de lângă ea, pentru că apoi își vor da seama mai târziu ca au greșit. Ar trebui să analizeze mai bine situația cu sufletul pentru că iubirea de acolo ia naștere.

      Ștergere
  2. Imi place sa citesc carti despre relatii de cuplu, comunicare. Cartea care mi-a placut foarte mult este scrisa de John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus". Este o carte frumoasa, practica, plina de umor. O recomand, cu drag! Am auzit la radio ca va sosi si in Romania, ma bate gandul sa merg sa il vad:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine Iulia. Multumesc pentru mesaj. Daca iti plac cartile poti incerca si carte mea, din ultima postare. Se numeste "Mai mult decat cuvinte", pe care o regasesti si pe scribd in format electronic, gratuita. http://www.scribd.com/doc/213186440/Mai-Mult-Decat-Cuvinte

      Ștergere
  3. Azi tocmai am aflat ca baiatul pe care il iubesc si care ma iubeste este ruda cu mine.Asa este viata asta nimic nu este corect eu nu imi imaginez viata fara el .Nu cred ca o sa il uit vreodata si nu cred ca o sa mai iubesc pe cineva cum il iubesc pe el.Nu stiu ce sa mai fac este prea mult pt nn.Nui corect ce mi se intampla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa dramatizezi atata aceasta iubire. Iubirea pe care o ai pentru el, poate ca este diferita, dar sa stii ca fiecare iubire este unica in felul ei. Este bine ca ai aflat acum ca iti este ruda. Dar acest fapt nu trebuie sa te impiedice sa-l iubesti la fel de mult. Sunt sigur ca totul se intampla cu un motiv si ca acolo exista cineva care sa-ti impartasasca si sa-i impartasesti la randul tau iubirea. Trebuie doar sa crezi in ea si sa nu te lasi coplesita de momentele prezente care ti se intampla. Priveste dincolo de aceasta situatie acum si vei vedea ca exista iubire si dincolo de acest prag.

      Ștergere
  4. Iubirea e adevarat si daca simti ceva pentru persoana aia dute dupa ea nu o lasa traieste iubirea ###

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine aici, Cosmin. Iubirea merita traita cu orice pret, deoarece este o parte din noi. Daca vrei sa iubesti cu adevarat, atunci inseamna ca vrei sa te descoperi pe tine insuti cu adevarat. Trebuie sa ai curajul sa vrei sa faci acest lucru. Si daca iubesti cu adevarat o persoana, poate nici nu trebuie sa mergi pana la capatul lumii, ci poate trebuie doar sa ii arati acest fapt si vei fi mai aproape de ea decat crezi.

      Ștergere
  5. Eu consider ca iubesc cu adevarat. Da, am trecut prin certuri din nimicuri, am trecut prin mizerii, si separari, prin distanta si judecata oamenilor.

    Consider ca iubirea adevarata este cea care iti paveaza calea transformarii, a celei mai profunde transformari. Poate cand vine inca nu ai crescut, si nu prea stii cum sa reactionezi. Inca nu te simti comfortabil sa stai vulnerabil in fata celuilalt.

    Cand iubesti cu adevarat, si esti respins, atunci abea incepi sa te uiti prin tine si sa transformi intunecimile in lumina. Este un proces, si multi demoni vor iesi prin tine, pentru ca cu totii avem si bune si rele, iar cand iubirea adevarata isi arunca raza asupra tiparelor jos vibrationale, acestea nu pot zabovi in prezenta ei.

    Cand ai vointa sa treci prin aceasta transformare care vine mereu cu turbulente si sa mentii spatiul iubirii voastre, atunci iubesti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirea nu trebuie numai daruita cuiva ci trebuie impartasita. Pentru ca acest lucru sa se intample trebuie ca ambele suflete sa-si faca in dar acest lucru. Este ok sa apara certuri din tot felul de cauze, dar nu acest lucru este important, ci faptul cum se rezolva aceste probleme. Probleme de cuplu rezolvate impreuna, nu fac decat sa intareasca relatia respectiva, insa daca acestea se rezolva separat atunci iubirea si legatura dintre acele doua suflete va disparea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pentru că ești tu

Imagine: www.deviantart.com ...pentru că ai îndrăznit să mă faci să visez, pentru că ai îndrăznit să mi te arăți așa cum ești tu cu adevărat, pentru că ai îndrăznit să mă lași să mă pierd în ochi tăi, pentru că ai îndrăznit ca privirea ta să nu poată fi uitată nici dacă m-aș naște de o mie de ori, pentru că ai îndrăznit să-mi scoți inima din piept, ori de câte ori ne vedem, pentru că ai făcut ca atingerea mâinilor tale să o pot simți în orice clipă a vieții mele, pentru că universul nu ar fi fost creat dacă nu aș fi putut să te întălnesc, pentru că mă simt creat a doua oară, într-o viață, lângă tine, pentru că soarele îmi zâmbește doar când ești lângă mine, pentru că stele cad când noi doi ne ținem de mână, pentru că nu există ceva mai dulce, decât zâmbetul tău, pentru că ești de fiecare dată aceași când te întâlnesc, pentru că sufletul tău îmi arată exact ce îți dorești, pentru că ai îndrăznit, îți mulțumesc...

Dacă ar fi să te descriu...

Imagine:  www.deviantart.com De-ai fi acum lângă mine probabil m-aș opri din vorbit, măcar o clipă. Aș sta și te-aș privi fără să clipesc. Apoi m-aș apropia, timid, de tine, aș zâmbi și apoi te-aș cuprinde în brațele mele. Ți-aș zâmbi și ți-aș mângâia chipul tău drag. Dacă ar fi să te descriu....cum te-aș descrie? Nu aș putea să te descriu. Nu aș ști cum! Pentru că atunci când te privesc eu nu te privesc cu ochii, ci cu inima mea și nu aș știi să descriu în cuvinte ce este acolo, în ea, dar aș putea să te fac să te simți așa ca acolo. Daca ar fi să te descriu nu aș folosi cuvinte ca ”frumoasă, uimitoare, strălucitoare”, etc.. Nu aș folosi nici un cuvânt din dicționar pentru că tu nu poți fi descrisă prin cuvinte, pentru că frumusețea ta reprezintă MAI MULT DECÂT CUVINTE, la fel ca acel ”lucru” uimitor ce îl port în suflet pentru tine. ”Vreau să te simt, să te văd, Să te privesc cum îmi zâmbești, Să-mi spui cât de mult tu mă iubești. Să te simt, să te văd, Să te prives